Idén június 20-án rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a Múzeumok Éjszakáját. Az eseményhez kapcsolódva az Államtitkárság felkérésére a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum három kategóriában pályázatot hirdet. A kiírások célja a program látogatói körének és ismertségének további bővítése, illetve a programot megelőző kommunikációs kampány elérési körének kiszélesítése.

Kategóriák:

  1. 1.      „Te is eljönnél?” – Reklámspot-pályázat

A Múzeumok Éjszakája sok százezer ember számára kihagyhatatlan júniusi program. Ám szeretnénk, ha még többen „rajonganának” érte, megosztanák az élményt és a hangulatot. Tegyék ezt egy legfeljebb 90 másodperces videó formájában, amely biztosan kedvet ébreszt másokban is, hogy csatlakozzanak a Múzeumok Éjszakája kedvelői táborához!

  1. 2.      „Te is így láttad?” – Fotópályázat

Várjuk azokat a fotókat, amelyeket a korábbi években az esemény éjszakáján a múzeumokban vagy azok környezetében készítettek, és amelyek átadják a rendezvény különleges hangulatát.  

  1. 3.      „Te is megvennéd?” – Termékfejlesztési pályázat

A Múzeumok Éjszakáját kedvelők közül sokan szívesen vásárolnának, viselnének és használnának olyan termékeket, amelyek felidézik az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódó kulturális programsorozatot. Ezért ebben az évben termékfejlesztési pályázatot írunk ki. Azok a munkák, amelyek a zsűri döntése alapján a legjobbaknak bizonyultak, várhatóan 2016-ban már megvásárolhatóak lesznek a résztvevő múzeumok és webshopjaik kínálatában. Ugye TE IS pályázol? Várjuk a munkákat!   EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága Szabadtéri Néprajzi Múzeum Magyar Turizmus Zrt.

 

Pályázati kiírás részletei:

  1. 1.      „Te is eljönnél?” – Reklámspot kategória

A pályázat célja a Múzeumok Éjszakájának népszerűsítése érdekében figyelemfelkeltő videó/reklámspot készítése. A pályázaton minimum 30 másodperces, maximum 90 másodperces videófelvétellel/spottal lehet részt venni a 2015-ös és/vagy korábbi Múzeumok Éjszakája rendezvényein készített érdekes, figyelemfelkeltő programokból összeállított anyaggal. A felvételek – amennyiben megfelelő technikai minőségre képes a rögzítésre használt készülék – telefonnal is elkészíthetők. Az anyagokat kérjük, szíveskedjenek a youtube felületre feltölteni, majd linkjét a reklam[email protected] címre továbbítani legkésőbb 2015. június 22. (hétfő) éjfélig. A kísérőlevélben fel kell tüntetni a felvétel készítésének helyét, idejét, a pályázó nevét és elérhetőségeit (telefonszám és e-mail-cím). Pályázni kizárólag olyan videóval lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A pályázó az általa készített felvétel beküldéssel büntetőjogi felelősséget vállal a szerzői jogi feltételek teljesüléséért. A díj támogatója a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága. A zsűri tagjait az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága delegálja. A beküldött és feltöltött videókat szakmai zsűri értékeli, és a 3 legjobbnak ítélt felvétel készítőjét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az I. díj esetén nettó 400 ezer forint, a II. díj esetén nettó 200 ezer forint és a III. díj esetén pedig nettó 100 ezer forint fejenkénti díjazásban részesíti. A pályázó a felvétel beküldésével engedélyt ad a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága számára a film sajtónyilvános eseményen történő bemutatására, valamint a facebook-on és a Múzeumok Éjszakája honlapján való közlésére. Pályázó az általa készített felvétel beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy amennyiben I., II. vagy III. helyezést ér el a pályázaton, úgy munkáját a szervező kampányaiban, kiadványaiban a későbbiekben felhasználhatja.   Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése 2015. május 28.
Beadás (feltöltés) kezdete pályázat meghirdetését követően azonnal
Beadási (feltöltési) határidő 2015. június 22. éjfél
Eredményhirdetés 2015. június 29-i héten

 

 

  1. 2.      „Te is így láttad?” – Fotópályázat kategória

  A pályázaton a Múzeumok Éjszakája bármely korábbi programján, bármely korábbi évben készített, maximum 3 darab egyedi fotóval lehet részt venni. Az anyagokat kérjük, szíveskedjenek a foto[email protected] címre továbbítani legkésőbb 2015. június 12. (péntek) éjfélig. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A pályázó az általa készített felvétel beküldéssel büntetőjogi felelősséget vállal a szerzői jogi feltételek teljesüléséért. A beérkezett képek előzsűrizésen vesznek részt, amelyet követően a versenyben maradó fotókat feltöltjük a program Facebook oldalán létrehozott albumba. Az itt megjelentetett fotók közönségszavazáson vesznek részt. A legtöbb lájkot gyűjtött kép közönségdíjat kap. A díj szakmai partnere, a Magyar Turizmus Zrt. a közönségdíjas alkotás szerzőjét a Magyar Turizmus Zrt. az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont jóvoltából két főre szóló, kétéjszakás pihenéssel ajándékozza meg a fertődi Esterházy-kastély Terézia lakosztályában. A zsűri tagjait a Magyar Turizmus Zrt., az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum delegálja. Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése 2015. május 28.
Beadás kezdete meghirdetést követően azonnal
Beadási határidő 2015. június 12. (péntek) 24.00 óra
Szakmai zsűrizés (előzsűrizés) 2015. június 13-17. között
Közönségszavazás (on-line) 2015. június 18-25. között
Eredményhirdetés 2015. június 29-i héten

A képfile technikai feltételei:

File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén 1400 pixel, álló kép esetén 1050 pixel Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel) Mobiltelefonnal készített fotók esetében: 800 x 600 pixel, illetve érvényes EXIF információk A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni, melynek kicsinyített 1400×1050 pixeles változatát kell elküldeni. Az esetlegesen bemutatásra kerülő képekről külön értesítés után feltöltendő a nagyfelbontású változat maximum 10 megapixel (3648 x 2736 pixel) méretű változata. A pályázó a képek beküldésével engedélyt ad a Magyar Turizmus Zrt., a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága számára a fotók sajtónyilvános eseményen történő bemutatására, valamint a facebook-on és a Múzeumok Éjszakája honlapján történő közlésére. A pályázó az általa készített felvételek beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy azokat a szervező kampányaiban, kiadványaiban a későbbiekben felhasználhatja.

  1. 3.      „Te is megvennéd?” – Termékfejlesztési pályázat kategória

A múzeumok és az éjszaka rajongói szívesen vásárolnának, viselnének és használnának olyan termékeket, amelyek felidézik az év legrövidebb éjszakáját. Ebben az évben termékfejlesztési pályázatot írunk ki, és 2016-ban szeretnénk, ha a résztvevő múzeumokban és webshopban már találkozhatnának azokkal a termékekkel, amelyek a zsűri döntése alapján a legjobbaknak bizonyultak. A tervezési dokumentációt (vázlatok, tervek, műleírás, prototípusról készített fotók) kérjük a termek[email protected] címre továbbítani legkésőbb 2015. november 16. (hétfő) 18.00 óráig. A termékfejlesztési kategóriához kapcsolódóan az esemény hivatalos arculati elemei letölthetőek az alábbi linkre kattintva: muzej.hu/arculat/logo.zip   Pályázni kizárólag olyan termékdokumentációval lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sérti harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A pályázó az általa készített termékdokumentáció beküldéssel büntetőjogi felelősséget vállal a szerzői jogi feltételek teljesüléséért. A díj támogatója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A beküldött termékdokumentációkat szakmai zsűri értékeli, és a 3 legjobbnak ítélt terv készítőjét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az I. díj esetén nettó 800 ezer forint, a II. díj esetén nettó 300 ezer forint és a III. díj esetén pedig nettó 200 ezer forint fejenkénti díjazásban részesíti. A zsűri tagjait az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Design Terminál, az Iparművészeti Múzeum és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem delegálja. A pályázó a termékdokumentáció beküldésével engedélyt ad a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága számára annak sajtónyilvános eseményen történő bemutatására, valamint a facebook-on és a Múzeumok Éjszakája honlapján történő közlésére. A szervező azon pályaművekkel kapcsolatban, amelyeket a jövőben szeretne felhasználni, külön megállapodásokat köt. Pályázati naptár:

Pályázat meghirdetése 2015. május 28.
Beadás kezdete meghirdetést követően azonnal
Beadási határidő 2015. november 16.
Szakmai zsűrizés 2015.november 17-20.
Eredményhirdetés 2015. november 20-át követő héten

   

További  információk itt!