21. Múzeumok Majálisamajális banner
Magyar Nemzeti Múzeum és Múzeumkert

RE:PL(A)Y – 19 SZÁZADI MAJÁLISOK

Megnyitó: 2016. május 21. 10 óra
Az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díj átadása: 2016. május 21. 14 óra

Nyitva tartás:
május 21. 9:00–22:00 (Múzeumkert), 10:00–22:00 (MNM)
május 22. 9:00–22:00 (Múzeumkert), 10:00–18:00 (MNM)

Május 21–22-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.
Az MNM a régvolt 19. századi majálisok szellemét, atmoszféráját idézi meg, elmerülve az elegancia, az illúziók, és a jelmezbálok világában. Felnőtt és gyerekprogramok, előadások, koncertek, meglepetés produkciók színesítik a programkínálatot, szombaton itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.
A Majális idén is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, melynek 2016-os jelszava: Múzeumok és kultúrtájak. Május 21-én, a Múzeumok Európai Éjszakájának napján, a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállítás finisszázsán az MNM este 10 óráig várja az érdeklődőket. Az idén velünk majálisozik a Talamba Ütőegyüttes, Váczi Eszter & Quartet, a Budapesti Operettszínház művészei, a Canarro, a Baltazár Színház Varga Edittel és Müller Péter Sziámival, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Katáng, a Veronaki és még sokan mások.

Múzeumok Majálisa- Mobil applikáció

Digitális segítőtárs a 21. Múzeumok Majálisához!

A GUIDE@HAND Budapest mobilalkalmazás segítségével idén is elérhető a 2016-os Múzeumok Majálisa teljes eseményajánlója. A résztvevő intézmények bemutatkozó anyagai mellett a Múzeumkert interaktív térképe is segíti az érdeklődőket a Majális rendkívüli kínálatában való eligazodásban.
Töltse le otthon az alkalmazást, és a helyszínen már az internet használata nélkül ismerheti meg a részleteket. Ha előre megtervezi, mit szeretne megnézni, akkor ehhez használja a „kedvencek” listáját és az „emlékeztető” szolgáltatást!

Az alkalmazás letöltéséhez használja az alábbi QR-kódot vagy további részletekért keresse fel az MTA SZTAKI által fejlesztett alkalmazás hivatalos weboldalát: http://guideathand.com/hu/downloads/budapest