FONTOS!!!

FONTOS VÁLTOZÁSOK 2013. április 1.-től:

– A Fogadónyilatkozat kizárólag tanítási napokra szólhat,

– Az oktatási intézményeknek a diákok névsorát és diákigazolvány számát is meg kell adni a csoport bejelentésekor,

– A múzeumok látogatásának visszaigazolására egységesek a Fogadónyilatkozatok az intézmények részéről,

– Az oktatási intézményeknek az utazás előtt 7 nappal korábban bejelentési kötelezettségük van Társaságunk kijelölt munkatársai felé, más esetekben az utazás megtagadhatóvá válik,

FIGYELEM!

A díjmentes utazást lehetővé tevő Kormányhatározat: 2013. május 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12-én és 2013. június 4, 5, 6, 7, 8, 9-ei napokra felfüggesztésre került!

Az 1160/2002 (IX.26.) Korm. határozat a szervezett, nappali tagozatos iskolás csoportok részére díjmentes vasúti utazási kedvezményt biztosít az országos múzeumok, a Terror Háza és az Országház látogatásához. A kedvezmény az országos múzeumok filiáléi esetében, így a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma látogatásához is érvényesíthető.

Az itt letölthető “Fogadónyilatkozat” segítségével Ön egyszerűen elintézheti csoportja látogatását és díjmentes utaztatását intézményünkbe.

Kérjük, hogy a kitöltött “Fogadónyilatkozat” nyomtatványt az utazás megkezdése előtt legalább 10 munkanappal küldje vissza nekünk az info@https://palocmuzeum.hu/ e-mail címre vagy faxon a +36 (35) 300 168-as telefonszámra.

A “Fogadónyilatkozat” kizárólag múzeumunk bélyegzőjével ellátva érvényes, ezért kérjük, hogy az aláírás és bélyegző helyét hagyják üresen!!!

Az utazási kedvezmény igénybevételének további feltételei:

Az utazási igényt a “Fogadónyilatkozaton” szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. (Az erre a célra használható “Bejelentés” nyomtatvány innen letölthető. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak.)

A díjmentes utazás tanítási napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő

  • általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulói),
  • valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola),
  • minden 10. (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) csoportos utazása esetén.

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) “Fogadónyilatkozatot” köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A “Bejelentés” nyomtatvány további kötelező melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának adatai. (A “Diáknévsor” nyomtatvány letölthető innen.)

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban részvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén, a múzeumban az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.