A Palóc Múzeum új és meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat július és augusztus hónapok során. Keddtől szombatig  délelőtt 10 órától  délután 6 óráig tekinthetőek meg múzeumunk kincsei: az időszaki és állandó kiállítások, az új látványtár és szabadtéri kiállításunk, a Palóc Ház. Ha munkája miatt eddig esetleg nem ért volna rá, most akár munkaideje letelte után is benézhet hozzánk! Hozza el a családját is, a Palóc Múzeum megvárja!

 NYÁRI NYITVATARTÁS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az MNM Palóc Múzeuma július elsejétől augusztus 31-ig két órával tovább, 16 óra helyett egészen 18 óráig tartja nyitva kapuit a látogatók előtt. 

 A hozzánk betérők a 100 éves múzeumépület falai között ismerkedhetnek meg  múzeumalapítónk, Nagy Iván, a családkutató tudós történész  örökségével. Magyarország elsőként alapított szabadtéri gyűjteményében, valamint “A bölcsőtől a sírig” c. néprajzi állandó kiállításunkban korhű környezetben tárul fel a látogató előtt  Nógrád megye, és a palócföld mára már letűnt paraszti világa. 

Új látványtárunk mindenkit elismerésre késztet! Ön se maradjon le róla! Itt a nyári kánikulában is kellemesen hűvös hőmérsékleti viszonyok között csodálhatja meg múzeumunk gyűjteményeinek leginkább reprezentatív darabjait: az egyedülálló népi viselet-, kerámia-, bútor-, pásztorfaragás- és hangszergyűjteményt, a Zichy-Odescalchi család 21 darabos ezüst piperekészletét, avagy a Mikszáth Kálmánhoz és Madách Imréhez köthető relikviáinkat.  Ha többet szeretne megtudni a látványtári tárgyakról, az itt elhelyezett számítógépes terminálokon futó elektronikus katalógusunkban további ismeretek után is kutathat!

Nyitva tartásunk a nyári időszakban:

Kedd-Szombat: 10-18 óráig (pénztárzárás 17.30-kor)

Minden régi és új vendégünket szeretettel várjuk!