A bemutatott fénykép adatbázisok az azokat létrehozó intézmények tulajdonát képezik, és mint gyűjteményes műnek minősülő adatbázisok, szerzői jogi oltalomban részesülnek. A szolgáltatás használatával a látogató egyúttal elfogadja az alábbi felhasználási feltételeket:

  • A szolgáltatás kizárólag oktatási, tudományos és személyes célokra használható. Felhasználásuk – a hivatkozási szabályok betartása mellett – kizárólag magáncélra, iskolai oktatáshoz és tudományos kutatáshoz jogszerű.
  • A tartalom egészének vagy jelentős részének másolása, újrahasznosítása sérelmes az adatbázis rendes felhasználására és kimeríti a 2001. évi LXXVII. törvénnyel módosított, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény jogsértő tényállását.
  • A gyűjtemény tömeges vagy módszeres letöltése semmilyen céllal nem megengedett.
  • Kereskedelmi céllal történő hasznosítás (letöltés, továbbszolgáltatás) kizárólag a tulajdonjoggal rendelkező intézményekkel történő előzetes egyeztetés útján lehetséges.

A bemutatott gyűjteményekkel, az ezekre vonatkozó szerzői jogokkal kapcsolatos kérdését vagy véleményét az info@https://palocmuzeum.hu/ e-mail címen várjuk.