DSC_0750

Köszönjük az eddig beküldött érdekes recepteket, várjuk további pályázataikat!

Egy kis kedvcsináló:

BEKÜLDŐ: PETHŐ MÁRIA

KÁPOSZTÁS GOMBALEVES

Hozzávalók:

• 40 dkg savanyú káposzta
• 30 dkg friss gomba
• 5 dkg zsír
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 5 dkg liszt, kevés pirospaprika
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 dl tejföl.

Elkészítése:

A savanyú káposztát feltesszük főzni. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a hosszúkásra vagdalt gombát. Az egészet berántjuk vöröshagymás rántással. Még kb. 10 percig főzzük. Végül tejföllel ízesítjük. Böjti időszakon kívül adhatunk hozzá füstölt oldalast vagy kolbászt is.

KUKORICAGANCA

Hozzávalók:

• 25 dkg kukoricaliszt
• 5 dl forró tej, csipet só
• kb. 30 dkg búzaliszt
• zsemlemorzsa
• olaj

Elkészítése:

A kukoricalisztet elkeverjük egy csipet sóval, forró tejet öntünk rá, és habverővel kevergetve jól összedolgozzuk. Annyi búzalisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe forró vízbe mártott evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát és megfőzzük. A nagyméretű galuskákat lapátkanállal kiszedjük, és kiolajozott tűzálló tálba rakjuk. Átmelegítjük és ízesítjük édesen, vagy sósan. Utóbbi esetben pirított zsemlemorzsával tálaljuk.