Palóc Múzeum Baráti Kör

November 25-én több, mint 40 fő vett részt a Palóc Múzeum Baráti Kör megalakulásának ülésére. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a baráti kör múltjáról, a jövőbeli elképzelésekről, a fontosabb feladatokról, a célkitűzésekről.

A jelenlévők megvitatták a működési formát, (egyöntetűen az egyesületi forma mellett döntöttek), javaslatokat tettek a célokra és konkrét feladatokra, az ifjúság bevonására.

Palóc Múzeum Baráti Kör Egyesület létrejöttének célja, hogy közösségi keretet biztosítson a néprajz, a palóc népi kultúra, az irodalomtörténet és a helytörténet és a múzeumhoz kötődő tudósok iránt érdeklődőknek, erősítse a Palóc Múzeumot abban a törekvésében, hogy a palóc népművészet, a tárgyi emlékek, a néphagyomány, a helyi értékek minél szélesebb körben váljanak ismertté, szerethetővé, s megőrizhesse, továbbadhassa őket a következő generációk számára.

Palóc Múzeum Baráti Kör Egyesület (a meghirdetéstől eltérő időpontban) 2013. december 9-én hétfőn, 17 órakor tartja az egyesület alakuló közgyűlését. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki az egyesület alapító tagja kíván lenni!